Over ons

Wie zijn wij

Mara & Wendy

Wij zijn Wendy (49 jaar, rechts op foto) en Mara (44 jaar, links op foto) Dubbeld. Wij zijn zussen en we zijn dit bedrijf eigenlijk gestart uit frustratie. We doen zelf aan fitness, hardlopen, yoga en hiken. En het vinden van geschikte sportkleding waar we ons lekker in voelen, is soms best lastig. Wendy valt met haar gemiddeld Nederlandse maat 42 bij veel sportkledingmerken al in de grootste maat. Wat Mara kon kopen met maat 46 was al helemaal beperkt. Bovendien vonden we dat veel kleding best kort viel. Wat resulteerde in een blote buik tijdens de fitness- en yoga oefeningen, of afzakkende of juist knellende broeken tijdens het hardlopen of crosstrainen. Om over duurzaamheid nog niet te spreken, terwijl dat iets is dat wij erg belangrijk vinden.

Wij zijn dus gaan ontwerpen wat we zelf misten. Dit doen we natuurlijk niet alleen! We hebben een fantastische ontwerpster, die onze ideeen aanvult en omzet naar ontwerpen. We hebben leveranciers die ons vertrouwen hebben gegeven en die soms concessies doen, want we zijn nog maar een klein bedrijf. En we hebben onze mannen, familieleden en vrienden die ons helpen. Samen zijn wij Spiffy Active!

 Onze missie

Bewegen is belangrijk: het geeft je energie en kracht, het houdt je in conditie, het helpt je om te gaan met spanning. Met een beetje mazzel en slimme keuzes is het ook nog gewoon leuk! We snappen dat dit mooi klinkt, maar dat je je soms onzeker kunt voelen in de sportschool, bij het hardlopen, in de yogazaal, of bij bootcamp. En dat de sportkleding die je aanhebt, daarbij een rol kan spelen. Want niemand voelt zich fijn in te strakke/korte/wijde/niet lekker zittende sportkleding.

Onze missie is jou er goed uit te laten zien, zodat je met zelfvertrouwen beweegt.

Wij vinden het belangrijk dat je met zelfvertrouwen beweegt, dat je je niet druk hoeft te maken over wat je aanhebt als je wandelt, rent, springt, of op je yogamat ligt. Omdat je gewoon weet dat je geen blote buik hebt als je je armen omhoog doet, of dat je broek niet afzakt of knelt als je die dag net een beetje bollere of plattere buik hebt. Dus hebben we shirts ontworpen die net wat langer vallen en broeken die hoog in de taille vallen en steun geven. In de Nederlandse maten 38 tot en met 48 en een deel ook in de maten 36, 50 en 52. Van mooie stoffen die mooi blijven, die op een duurzame manier gemaakt zijn en die in Nederland tot sportkleding worden verwerkt. Hoef je je daar niet druk om te maken en kun jij gewoon genieten van lekker in beweging zijn!

Waar staat Spiffy Active voor

Als je het woord ‘spiffy’ online opzoekt, krijg je te zien dat het in het Engels alternatieven kent als: dapper, dashing, jaunty, natty, raffish, rakish, snappy, spiffy, spruce. In het Nederlands kun je dat weer vertalen naar woorden als: zwierig, picobello, model, mooi, ‘cool’ of ‘dope’ (nou ja, Nederlands 😉 ). Kortom: allemaal positieve dingen! We hebben ‘active’ eraan toegevoegd omdat het ons specifiek gaat over sportkleding (het hoeft geen intensief sporten te zijn, gewoon lekker wandelen, op je yogamat liggen, of met je kinderen of vrienden trampoline springen vinden we ook heel tof).

Ons doel is dat je met zelfvertrouwen beweegt, waarbij je je comfortabel voelt in je sportkleding. En waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je eruit ziet. Want je ziet er spiffy uit!

Foto: Marc Moussault voor het Noordhollands Dagblad