The eagle has landed...Shorty in multicolor print is er!

bamboe broek multicolor multicolour shorty

Het heeft even geduurd, maar de korte broeken Shorty in multicolor print zijn gearriveerd! We zijn je natuurlijk al maanden aan het vertellen hierover en misschien vraag je je af: hoezo moet zoiets zo lang duren?! Dat snappen we en daarom nemen we je even mee door wat er is gebeurd vanaf het moment dat de print tot stand kwam (hier lees je hoe dat proces is verlopen).

1. De levering van de stof was vertraagd

Om te beginnen, was de levering van de stof vertraagd. We zijn nog steeds op zoek naar een goed alternatief, maar tot die tijd komt de bamboe polyester stof waarvan onze broeken zijn gemaakt, uit Taiwan. We kennen de fabrikant, we weten dat er op een duurzame manier wordt gewerkt en we hebben goede ervaringen met deze fabrikant. We kiezen voor transport per boot, omdat dit minder vervuilend is dan per vliegtuig. Normaal gesproken geen punt, maar dit keer dus wel....

De verzending vanuit Taiwan verliep best voorspoedig, totdat het schip de Ever Given vast kwam te zitten in het Suez-kanaal. Hmmm...Ever, begon de naam van 'ons' schip daar ook niet mee? Nee, onze stoffen bevonden zich niet op de Ever Given, maar wel op een schip dat daarachter voer. En dat dus - met een heleboel andere schepen- vertraging opliep.

2. Print en productie zaten vol

Door de vertraging in het transport, konden we geen harde uitspraken doen over de aankomst van de stoffen. Dat betekende dat we geen capaciteit konden reserveren bij de printer in Zuid-Limburg en het atelier in Noord-Brabant. Je raadt het al: die zaten dus volgeboekt tegen de tijd dat onze stoffen arriveerde.

Gelukkig kon er toch redelijk snel geprint worden en konden we zelfs nog het printen van de laatste paar meters vastleggen. Wat dit leuke filmpje opleverde.

3. Er gingen dingen mis

Bij de printer, snijder en in het atelier was het enorm hectisch en tegelijkertijd probeerden ze ons allemaal te helpen om de broeken zo snel mogelijk te produceren. Dat ging jammer genoeg niet helemaal soepel. Onze stof heeft rek, wat het printen een enorm secuur werkje maakt. Door de vlekkenprint is het bovendien wat lastiger te zien of het printen helemaal goed verloopt. Dat bleek dus niet overal goed te zijn gegaan. Door persoonlijke omstandigheden waren er wisselingen in het productieteam en degenen die onze broeken naaiden, moesten wennen aan de patronen en aan onze wensen. We hebben dus eerst weer een ronde proefmodellen laten maken, voordat we konden overgaan naar productie.

Maar dan heb je ook wat!

Dus ja, het duurde allemaal wat langer dan gepland en gehoopt. Maar dan heb je ook wel wat! De print is echt geweldig, al zeggen we het zelf 😉. Hij is heel intens van kleur, wat hem wel wat lastig te fotograferen maakt. De nieuwe naaisters hadden het model gelukkig snel onder de knie, dus de broeken zitten weer zo prettig als vanouds. Wij zijn er blij mee en we gaan ze zelf ook volop combineren met onze aqua en raspberry Basic shirts en hemdjes. We hopen dat jij de broek ook helemaal top vindt! Want dat wij hem leuk vinden, is niet belangrijk. Het gaat immers om jou, we willen dat jij er Spiffy uitziet en je comfortabel voelt tijdens het sporten!

Veel liefs,

Mara & Wendy


Older Post Newer Post