In Nederland gemaakte sportkleding

Onze duurzame sportkleding wordt in Nederland gemaakt. Een van de voordelen van in Nederland gemaakte sportkleding is dat we makkelijk langs kunnen gaan bij de makers.

Vandaag ging ik (Wendy) op pad naar Brabant. Daar ging ik stoffen ophalen bij de snijder die de patronen maakt en de producten snijdt. Ook sprak ik daar de eigenaresse van het atelier waar onze shirts en broeken worden gemaakt. Op basis van onze ontwerptekeningen maakt zij met haar patronenmaakster de patronen die vervolgens door de snijder in een speciaal computerprogramma worden gezet, waarmee de snijmachines aangestuurd worden. In het computerprogramma kunnen de patroondelen in de verschillende maten zo slim mogelijk bij elkaar gepuzzeld worden. Op deze manier wordt er zo min mogelijk stof verbruikt en verspild, wat we vanuit het oogpunt van duurzaamheid heel belangrijk vinden. Meestal hebben we contact via telefoon, app of mail, nu in ‘het echt’, heel belangrijk!

Van Brabant reed ik door naar Limburg, waar het bedrijf gevestigd is waar onze stoffen bedrukt worden. Dit bedrijf hebben we uitgezocht met het oog op duurzaamheid; er wordt hier op een heel milieuvriendelijke wijze op stof geprint, waarbij zo min mogelijk verf en geen water wordt verbruikt. Ik kon het niet laten om in Limburg deze foto te maken van het landschap. Wat is het zuiden van ons land toch prachtig! Tot slot nog even vlaai meegenomen voor het thuisfront. Dat is dan weer een ander voordeel van in Nederland gemaakte duurzame sportkleding 😉


Older Post Newer Post