Fijn of veilig?

Het is even stil geweest qua blogs van onze kant, omdat er na het interview in het Noordhollands Dagblad heel veel op ons af kwam. Allemaal leuke dingen, waardoor we dus even niet aan bloggen toekwamen. 

Zo kregen we heel veel bestellingen van nieuwe klanten. Whoop whoop, superblij mee! Er werd van alles besteld en we kregen hele leuke enthousiaste reacties. Een dame verwoordde zelfs precies de reden waarom wij ooit ons bedrijf begonnen zijn: "Ik wilde wel naar de sportschool, maar ik durfde nooit zo goed, omdat ik me niet lekker voelde in sportkleding die me niet echt goed paste. Nu ga ik weer naar de sportschool toe!" Hoe tof is dat, daar doen we het toch voor 🤗

Wat ons wel opviel, is dat met name de dames die de grotere maten bestelden een duidelijke voorkeur voor zwart en in een enkel geval donkerblauw leken te hebben. Niet alleen voor de broeken, wat we nog snappen vanuit het idee dat dit makkelijker combineert of ongelukjes camoufleert, maar ook voor de shirts. Dat zette ons aan het denken; koop je zwart (of donkerblauw) omdat je dit fijn vindt, of omdat je dit veilig vindt?

Wat we daarmee bedoelen: het kan natuurlijk zo zijn dat zwart of donkerblauw gewoon helemaal jouw kleur is. Dat je uit te tekenen bent in die kleur, omdat jij je er helemaal fijn in voelt en dit jouw stijl is. Dat je dus heel makkelijk alles kunt combineren, omdat je hele kledingkast vol hangt met zwarte kleding in alle soorten en maten, want dat is je favoriete kleur. Helemaal top, houden zo, jij voelt je fijn in deze kleur.

Het kan ook zijn dat je wel erg van kleur in je sportkleding houdt, maar dat je schroom hebt om sportkleding in een kleurtje te dragen. Bijvoorbeeld omdat je het idee hebt dat je meer opvalt als je in kleurige kleding sport en je het niet prettig vindt om op te vallen als je sport. Kortom, je voelt je tijdens het sporten veilig(er) in zwart. Kijk, dat vinden we jammer. Waarom? Wij vinden dat je jezelf tekort doet als je niet draagt waar je je fijn in voelt.

Toen we het hier samen over hadden, zei Mara (zij draagt maat 46): "Om eerlijk te zijn, droeg ik vroeger ook altijd zwarte sportkleding. Ik houd wel van kleur, maar ik kon weinig gekleurde sportshirts vinden die me lekker zaten. En ik vond het ook wel veilig, dat zwart. Totdat we zelf shirts gingen maken en ik mijn lievelingskleur (raspberry, oftewel framboosroze) uitkoos. Ik had gewoon meer zin om te gaan sporten, omdat ik me vrolijker voelde in een kleurig shirt."

Dat is precies waarom we een blog aan dit onderwerp wilden wijden: je voelt je vrijer en beweegt makkelijker als je kleding draagt waarin je je fijn voelt. Mocht je nou stiekem van kleur houden en toch altijd in een zwart shirt sporten, omdat dit veilig(er) voelt, dan hopen we dat je een keer een kleurtje wilt proberen. Wie weet voel je je dan fijner! Want:

  1. Je draagt een shirt waar je blijer van wordt!
  2. Als je aarzelt: mensen om je heen zijn meer met zichzelf bezig dan met jou als jij aan het sporten bent. Kies dus vooral waar jij blij van wordt en niet wat jij denkt dat een ander minder opvalt.
  3. Wat je ook kiest en welke kleur je ook draagt: wij vinden je hoe dan ook top! Er zijn genoeg mensen die niet bewegen en jij doet dat mooi wel. Hoe cool is dat!

Op de foto zie je shirt Basic in 4 kleuren: zwart, navy, raspberry en aqua, geshowd door een pop en door Mara. We hebben deze shirts in de maten 36 tot en met 52. Als je snel bent, want per kleur is een beperkt aantal beschikbaar per maat.

PS:

Mara kijkt normaal gesproken een stuk blijer dan ze op deze foto's doet. Het was heeeeeel koud toen we deze foto's buiten maakten 😉

PS 2:

Nee, Mara heeft niet haar haar- en huidtinten veranderd tijdens het foto's maken. Het was al middag en we hadden problemen met het licht. Omdat we het belangrijk vinden om de kleur van de shirts zo goed mogelijk te benaderen op de foto's, hebben we een paar instellingen verandert. Het gevolg is helaas dat Mara's huid- en haartinten 'verspringen' tussen de foto's.


Older Post Newer Post