Dag van de Aarde: alle kleine beetjes helpen

aarde duurzaamheid kleding milieu tips

Ieder jaar op 22 april is het Earth Day, oftewel Dag van de Aarde. Een dag bedoeld om stil te staan bij de schoonheid van de aarde en de natuur. In veel landen worden er activiteiten georganiseerd zoals festivals of opruimdagen. Zonder aarde is er geen leven, zonder natuur houden wij het niet lang vol. 

Je kunt natuurlijk sceptisch zijn en denken 'ja doei, jullie verkopen dingen, dan ben je per definitie niet goed bezig voor de aarde'. Ieder product heeft immers een impact op het milieu. De kunst is dan ook om deze impact zo min mogelijk negatief en hopelijk positief te laten zijn. Daarom proberen we onze producten op een zo duurzaam mogelijke manier te maken en verkopen. Op deze pagina vind je meer informatie over wat wij doen op het gebied van duurzaamheid.

Ook buiten ons werk om hechten we waarde aan duurzaamheid, omdat wij geloven dat alle kleine beetjes helpen. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Ploggen, oftewel: opruimen tijdens het wandelen of hardlopen. Ook leuk om samen met vrienden of kinderen te doen. Wist je trouwens dat het bedrijf Plogsack herbruikbare opruimzakken verkoopt?
  • Insectvriendelijke planten en bloemen in je tuin, of op het balkon zetten. Ook een leuke Moederdagtip! Op 22 april organiseren zij Nationale Zaaidag en dan kun je door heel Nederland gratis zakjes met biologisch bloemzaad ophalen. Meer informatie vind je op de website van de Pollinators.
  • Duurzame kleding kopen. Van de producten die we kopen, is kleding een grote vervuiler. Het begint er dus mee dat je bedenkt of je echt iets nodig hebt, of niet. Als je nieuwe kleding koopt, probeer dan duurzame keuzes te maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Project CeCe, een platform voor aanbieders van duurzame kleding en accessoires. En probeer je kleding zo lang mogelijk te gebruiken (lees hier onze onderhoudstips). 

Wat zijn jouw tips om op een simpele manier bij te dragen aan duurzaamheid? We zijn benieuwd!

Liefs,

Mara & Wendy


Older Post Newer Post