Bamboe

🔹BAMBOE🔹 Voor sportleggings zijn kunststoffen vaak fijn om te gebruiken, omdat ze vaak sterk, rekbaar, kleurvast en sneldrogend zijn. Jammer genoeg zijn veel kunststoffen niet goed voor het milieu. Wij hebben besloten om duurzaamheid en functionaliteit te combineren en voor onze broeken te kiezen voor bamboe polyester. Deze stof kan verwerkt worden zoals polyester en heeft toch de voordelen van bamboe, zoals een goede vocht-, luchtjes- en warmteregulering. Bovendien heeft het materiaal een lagere milieu-impact dan ‘gewoon’ polyester.

Hoe wordt bamboe samen met polyester verwerkt? De bamboe wordt geoogst, verhit op hoge temperatuur totdat het verkoold is. Dan wordt het verpulverd en wordt het samen met polyester tot een draad gesponnen, waarvan de stof wordt gemaakt. Zo kan een stof worden gemaakt die verwerkt kan worden zoals kunststof en die tegelijkertijd de positieve punten van bamboe behoudt.

We blijven op zoek naar manieren om verder te verduurzamen, dus we houden nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten! Wil je op de hoogte blijven? Klik dan hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.


Newer Post