Weer sporten na je vakantie: 3 tips

Tips

Hoewel ons hoofd echt naar vakantie staat, eindigt de vakantieperiode voor veel mensen binnenkort alweer. Dan is het volop 'back to school' en vaak betekent dat ook weer 'back to sports!'. 

Sporten na je vakantie kan weer even wennen zijn. Misschien heb je in de zomervakantie gewoon gesport, thuis of op je vakantieadres. Of je hebt het even rustig aan gedaan. In beide gevallen kan het oppakken van sporten na je vakantie wat aandacht vragen. Hieronder hebben we 3 tips voor je op een rij gezet (als je nou niet eerder of lange tijd niet hebt gesport, heb je misschien meer aan deze blogpost met tips om te starten met sporten). 

  1. Loop niet te hard van stapel
  2. Stel jezelf nieuwe doelen
  3. Plan je sportactiviteiten (weer) in

Wat bedoelen we daarmee?

1.Loop niet te hard van stapel

Als je tijdens je vakantie hebt gesport, heb je dat waarschijnlijk op een net iets andere manier gedaan dan je gewend bent. Je hebt hardgelopen op een andere ondergrond, hebt andere spieren getraind in de fitnessruimte, hebt fanatiek gewandeld in plaats van op de yogamat gelegen. Of je hebt in andere temperaturen of op andere uren getraind, vrijwel zeker met andere eet- en drinkpatronen te maken gehad en als het goed is, niet de combinatie met werk of andere dagelijkse routines hoeven maken. Als je blessures wilt voorkomen, ga dan niet meteen (weer) volle bak van start, maar bouw frequentie en duur van je trainingen rustig op. Het voelt misschien als hordelopen, maar sporten na je vakantie inbedden in je dagelijkse routine kan weer even wat aandacht vragen!

2.Stel jezelf nieuwe doelen 

Een vakantie is vaak ook een moment van reflectie. Misschien ben je erachter gekomen dat je meer mentale rust wilt creëren en wil je meer aan meditatie of yoga gaan doen (wij zijn fan!). Het kan ook zijn dat je een nieuwe sport hebt uitgeprobeerd waaraan je helemaal verslingerd bent geraakt. Of ben je erachter gekomen dat je normale sportroutine wat aanpassing kan gebruiken. Het kan dan helpen om weer nieuwe doelen te stellen. Misschien wil je verveling tegengaan door nieuwe fitness schema’s uit te proberen? Je kunt hier ook de tips voor een Happy workout bekijken, die Mariko Naber van Happlify op een rijtje heeft gezet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wilt gaan trainen voor een nieuw hardloopdoel, of een lange trektocht. In alle gevallen kan het stellen van nieuwe doelen weer nieuwe energie geven en dat helpt om het sporten na je vakantie weer op te pakken. Heb je last van motivatiedips? Dan kun je ook deze tips bekijken!

3.Plan je sportactiviteiten (weer) in 

Je voornemen om te gaan sporten na je vakantie is een ding, maar overgaan tot actie kan soms lastig zijn. Werk en school zijn weer gestart, je hebt een heleboel andere dingen te doen en als je dan niet van nature enorm gemotiveerd bent om te gaan sporten, schiet dit er snel bij in. Inplannen is dan enorm belangrijk (bijvoorbeeld in zo'n mooie planner van PaperTime zoals hierboven)! Natuurlijk mislukt een planning wel eens, maar als je sporten in je agenda inplant, is de kans groter dat je dit verzet in plaats van niet doet, dan wanneer je niets inplant (dit is hoe het bij ons werkt 😉). Je aanmelden bij een sportclub, een sportmaatje zoeken of een weekschema volgen (voor hardlopers kan dat bijvoorbeeld heel goed via onze vriendin Laetitia), kan ook enorm goed helpen bij het weer oppakken van sporten na je vakantie.

Een bonustip 

Denk ook even na over je sportoutfit. Voldoet deze nog voor de weersomstandigheden waarin je buiten gaat sporten? Zijn je schoenen aan vervanging toe, of geven ze nog voldoende ondersteuning? Is je sportbh nog stevig genoeg? Voel je je comfortabel in je outfit en word je er blij van? We hopen van wel, en anders helpen we je natuurlijk graag ☺️

Heel veel plezier gewenst met het (weer) sporten na je vakantie!

Veel liefs,

Mara & Wendy

 

PS: foto's van Vladislav Vasnetstov en Pixabay via Pexels en van PaperTime.


Older Post Newer Post