Tekenalert, daarom gratis tekenkaart bij je bestelling!

teek teken tekenkaart tekenpas

Wij houden van buiten zijn: wandelen en runwalken in bos of duin, picknicken in het gras, buiten aan yoga doen bij mooi weer, of tuinieren en gras maaien in onze tuinen. Het nadeel is dat teken het ook heel fijn vinden als wij buiten zijn en dat ook zij actiever zijn bij mooi weer. En onlangs werd bekend dat teken ook veelvuldig in je eigen tuin voorkomen. Wees dus alert en check jezelf, je huisgenoten en huisdieren goed op teken, ook na het bewegen in je eigen tuin.

Op de site Tekenradar kun je zien hoeveel teken er door anderen in welke gebieden gemeld zijn. Laat je dat er vooral niet van weerhouden om naar buiten te gaan, maar let wel op. Ga je bijvoorbeeld uitgebreid wandelen in natuurgebieden, dan zijn de volgende dingen handig om te doen:

  • Vermijd dichte begroeiing en struiken, blijf zoveel mogelijk op de paden.
  • Draag dichte schoenen, lange mouwen en een lange broek. 
  • Gebruik eventueel insectenwerend middel (wij zijn geen fan van DEET, maar het schijnt te helpen tegen teken), of geïmpregneerde kleding.

Heel belangrijk: check jezelf, kinderen en huisdieren op teken en als je er een vindt, verwijder deze zo snel mogelijk en op de goede manier. Daarvoor gebruik je een tekentang, of -nog handiger- een tekenkaart (zie dit filmpje voor informatie over het verwijderen van teken).

Wij zijn een groot voorstander van bewegen en sporten en van buiten zijn. Tegelijkertijd hechten we ook erg aan veiligheid en gezondheid. Daarom krijg je in de warmere maanden bij ons -zolang de voorraad strekt- bij je aankopen een tekenkaart cadeau!

Die tekenkaart heeft het formaat van een creditcard waardoor hij makkelijk in je portemonnee, het vakje van je telefoon en in de zakjes van onze broeken en shirt Joy past. Op de achterzijde van de kaart staat de gebruiksaanwijzing en de kaart is gemaakt van gerecycled plastic. Er zitten twee inkepingen in, zodat je er zowel grote als kleine teken mee kunt verwijderen met een schuivende beweging. Wij dragen er standaard een in onze portemonnee of bij onze telefoon, zo kunnen we hem nooit vergeten. En kunnen we gewoon zorgeloos genieten van buiten bewegen!

Veel buitenplezier gewenst!

Liefs,

Wendy & Mara


Older Post Newer Post