Wind in de kop

Wendy

Eerder deze week had ik (Wendy) grote moeite om op een enigszins fatsoenlijke manier 5 kilometer hard te lopen. Nu ben ik geen snelle hardloper en ik loop nu iets lastiger door een hardnekkige blessure, bovendien was ik al een week inhalatorloos, maar dit was raar. Bij iedere stap die ik zette, voelde ik me alleen maar ontzettend MOE. Met hoofdletters inderdaad.

Ik snapte er helemaal niets van. In mijn hoofd ging ik na wat ik die week had gedaan waardoor ik me zo verschrikkelijk moe kon voelen tijdens het lopen. In ene bedacht ik dat ik twee dagen daarvoor bloed had gedoneerd. Misschien had dat er iets mee te maken? Verschillende artikelen gelezen, waaronder dit. Conclusie: na een bloeddonatie kan het tot 3 weken duren voordat je prestatievermogen op het oude niveau is. Aha, dat zou het zomaar kunnen zijn! Als de bloeddonatie voor mij deze keer betekent dat het hardlopen een weekje niet zo geweldig gaat, dan is dat maar zo. Ik heb gezien wat voor verschil bloeddonaties kunnen maken in iemands leven. Dus toen ik vanochtend wakker werd en vond dat ik wind in mijn kop nodig had en ik me tegelijkertijd nog moe voelde, heb ik gewoon lekker een heel vroeg rondje gewandeld op het strand. Ook heel fijn en ook daar ben ik van opgeknapt! Dat hardlopen komt dan volgende week wel weer 😊


Ouder bericht Nieuwer bericht