Verslag van de Groningen Swimchallenge waaraan Wendy meedeed

28 augustus 2021 was het zover: de Groningen Swimchallenge 2021! Ik (Wendy) deed hier aan mee, wat best een hele aanloop kende, zoals ook in deze blog Opgeven of Omdenken vertelde. Een kort verslag van de dag. Voor ik het vergeet te melden: alle zwemmers van alle teams samen hebben meer dan € 220.000,- opgehaald voor het UMCG Kanker Researchfonds en je kunt nog steeds doneren via deze link! Heel veel dank aan iedereen die zwemmers, inclusief mij, heeft gesponsord. En dank aan mijn teamgenoten en man voor het maken van de foto's en het filmpje.

Start: donker en koud

swimjhallenge start

Rond 04.30 uur in de ochtend moesten alle deelnemers zich melden in Zoutkamp. De avond ervoor had ik gegeten met mijn teamgenoten Eva, Ryco, Goziem, Ewoud en Bram samen met coach Marieke. In Zoutkamp maakten we kennis met schipper Arie en zijn sloep, onze basis voor die dag. Na de inschrijving en het klaarmaken, vond de start van ons team plaats om 05.36 uur. Ewoud was de eerste die in het water sprong, wij zaten met de rest van het team in de sloep. Best even spannend, want in het donker moesten wij zo snel mogelijk 'onze' zwemmer zien te vinden, zodat we bij hem in de buurt konden varen. 

Iedereen een eerste rondje

In het begin zwommen we om de beurt 20-30 minuten, waarna we elkaar aflosten. Al snel bleek dit voor de snellere zwemmers aan de korte kant; zij wilden graag langer zwemmen. Geen probleem, natuurlijk! En ook handig, want we hadden een goede gemiddelde snelheid nodig. Alle teams moesten namelijk rond een bepaalde tijd verzamelen om zo samen in het water te kunnen springen na de lunch, om een vaarroute onder begeleiding (alle deelnemers in de boot) over te steken en om allemaal tegelijk door de sluis te gaan.

Hutje mutje in de sluis

We waren net niet snel genoeg, dus we moesten een klein stukje per boot om op tijd bij de lunchgelegenheid aan te komen. Superleuk, want daar stonden familieleden en vrienden van alle teams iedereen aan te moedigen. Snel naar de wc, hoewel snel een relatief begrip is met een nat wetsuit en een badpak aan. Daarna ging ik als eerste van ons team weer het water in. Met mijn schoolslag werd ik al snel ingehaald door borstcrawl zwemmers, maar gelukkig kwamen na mij de snellere zwemmers weer aan bod. Alle boten verzamelden op de afgesproken plek en daar nam iedereen de zwemmers weer aan boord. Met zijn allen staken we onder begeleiding van Rijkswaterstaat de vaarroute over en voeren we de sluis in. Leuk gezicht, 27 kleine bootjes met zwemmers in de grote sluis!

Veel kroos in Groningen

swimchallenge kroos

Daarna was het in volle vaart richting Groningen. Waar we door heel veel kroos heen moesten zwemmen... onder andere langs het Groninger Museum, waar onze coach Marieke deze foto maakte. Het zwom niet echt lekker, maar het was wel leuk dat er regelmatig mensen langs de kant stonden om aan te moedigen. En manlief, die 's nachts had gewerkt, was met het campertje van onze paps naar Groningen gereden en stond langs te kant om ons aan te moedigen en een stukje mee te lopen.Superlief! ❤️

De finish!

Vlak voor de finish sprongen we met het hele team in het water om samen te finishen. Eva en Goziem wisten er zelfs nog een vlinderslag uit te persen, wat spectaculaire beelden opleverde. Mij zie je hierboven in schoolslag finishen. Dat was rond 19.00 uur in de avond. Voldaan, maar eerlijk gezegd ook beste opgelucht en moe, stapte ik in de camper om naar een natuurkampeerterrein in de buurt te rijden waar ik heerlijk heb geslapen!

En volgend jaar weer? Mmmm... daar ga ik nog even over nadenken!

Liefs,

Wendy


Ouder bericht Nieuwer bericht