PET-flessen

🔹PET flessen🔹 Voor veel sportkleding wordt gebruik gemaakt van kunststof, vaak polyester. De stof is licht om te dragen, droogt sneller dan veel natuurlijke stoffen en leent zich goed voor het verwerken in kledingstukken waarin je goed wilt kunnen bewegen. Om een paar voordelen te noemen. Nadelen zijn er helaas ook. Zo is een groot nadeel dat polyester wordt gemaakt uit ruwe olie. Geen prettig idee als je probeert om zo duurzaam mogelijke keuzes te maken.

Nu is de allerbeste oplossing voor het milieu natuurlijk om helemaal niets te kopen, maar dat is best lastig. Wij hebben besloten om voor onze shirts gebruik te maken van polyester dat wordt gemaakt uit gerecyclede PET (plastic) flessen. Je combineert op deze manier de voordelen van een synthetische stof (o.a. snelle vochtafvoer en goed kleurbehoud) met een lagere milieu-impact dan wanneer je ‘nieuw’ polyester zou kopen. 

We blijven op zoek naar manieren om verder te verduurzamen, dus we houden nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten! Wil je op de hoogte blijven? Klik dan hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.


Ouder bericht Nieuwer bericht