Liefde en moed ❤️

Tips

Allereerst hopen we dat het goed met jou en je naasten gaat.

Het is een rare en bijzondere tijd momenteel. De ene helft van het land werkt zich de tandjes (waarvoor heel heel veel dank🙏), de andere helft ziet een groot deel of al haar/zijn werk stilvallen. Veel van ons kunnen niet naar ons werk, de kinderopvang, school of universiteit. Om niet te spreken over het feit dat het niet verstandig is om bij oudere mensen op bezoek te gaan.

We zijn een groot deel van de tijd thuis nu. Volkomen terecht, dat is wat nodig is om ieders gezondheid te behouden. Natuurlijk kan het best lastig zijn en vergt het schakelen. In ene allemaal op elkaars lip zitten thuis, of juist helemaal in je eentje zitten, geen afleiding buitenshuis kunnen vinden, teleurstelling over afgelaste evenementen en zorgen over gezondheid en misschien ook financiën.

Het goede nieuws is: dit gaat voorbij. We weten niet wanneer, maar het gaat voorbij. In de tussentijd maken we er met elkaar het beste van en gelukkig zien we heel veel mooie initiatieven. Heel veel liefde ❤️ voor iedereen die helpt het land draaiende te houden op dit moment, veel hulpacties richting mensen die ondersteuning nodig hebben (zoals deze waarbij we ons allemaal kunnen aanmelden), financiële toezeggingen richting hen dit dat nodig (gaan) hebben en heel veel mensen die gratis of tegen hele lage kosten hun kennis en kunde aanbieden om ervoor te zorgen dat wij lichamelijk en geestelijk gezond blijven.

We zetten er een paar voor je op een rij:

 • David en Arjan, de mannen achter 365 dagen gelukkig, hebben een speciale site opgezet waarop je onder andere een leuk boek vindt voor lessen met je (klein-, buur- of oppas)kind/nichtje/neefje. Je vindt het hier.
 • Kinderen sportief bezig houden? Ikbeginvandaag.com heeft superleuke hardloopschema's voor kinderen gemaakt.
 • Op Happlify (waarbij wij ook zijn aangesloten) vind je nu onder andere leuke tips om thuisblijvende kinderen bezig te houden. Je vindt er ook een blog over the Secret Door, superleuk!
 • Ons favoriete outdoorblad Salt Magazine heeft een aantal tips op een rij gezet voor the great indoors en om voor jezelf te zorgen in deze tijd.
 • Zelf thuis aan het werk en de kinderen willen voorgelezen worden? Op boox alive worden allerlei boeken voorgelezen, gewoon in het Nederlands.
 • De bieb heeft extra luisterboeken online gezet die voor iedereen toegankelijk zijn, ook als je geen lid bent. 
 • Educatief, ontspannend en gewoon heel mooi: via Google arts and culture kun je onder andere binnenkijken in allerlei musea wereldwijd. Zo kun je toch aan je broodnodige portie cultuur komen.
 • De Groene Meisjes hebben een groot aantal leuke tips op hun site gezet. 
 • Bewegen houdt je gezond en maakt je blij, dus het is juist nu zo belangrijk om te blijven bewegen! Er worden superleuke huiskamertrainingen georganiseerd waaraan je online mee kunt doen. Linda.nl heeft een 21-dagen fitchallenge, sportscholen zoals Fitforfree zetten gratis online trainingen op hun sites, influencers zoals Annemerel en Suzanne Brummel delen trainingsvideo's en topsporters nemen ons mee in hun dagelijkse routines. Wij zijn geen fans van het drankje, maar Red Bull heeft wel een grote selectie thuistrainingen op hun site staan.
 • Om de stress de baas te blijven, kun je onder andere yoga en meditatie gebruiken. Via Yogamagazine.nl krijg je 2 weken gratis toegang tot al hun online trainingen, 'onze' yogadocente Josette heeft gratis online yin-yogavideo's opgenomen, Tara Stiles van Strala yoga biedt gratis 10-minuten flows met yoga, tai chi en meer. En veel lokale yogadocenten bieden hun trainingen gratis of tegen lage bedragen online aan. Ook zij kunnen je hulp gebruiken in deze tijd!
 • Slaapproblemen door de drukte of stress? Bij House of Deep relax kun je een aantal gratis online Yoga Nidra (bekend als slaapyoga) volgen.
 • Dan nog dit: je favoriete koffietentjes en restaurants hebben allemaal moeten sluiten van de een op de andere dag. Als we willen dat ze deze tijd doorkomen, helpt het als we hen ook nu een hart onder de riem steken. Hier lees je wat je kunt doen.

Naast bovenstaande een paar dingen die wij zelf (ook) doen:

 • Kaartjes sturen naar opa's en oma's, ooms, tantes, nichtjes, neefjes, vrienden en vriendinnen. Zelf worden we altijd al blij van post, maar nu helemaal!
 • Eindelijk de serie Chinese dromen eens kijken, waarover we al zoveel hebben gehoord. 
 • Dingen repareren (we hebben allebei deze gouden kledingstickers nog liggen voor extra sparkle!), schrijven of tekenen.
 • Andere dingen koken, bijvoorbeeld met Queer Eye's Antoni.
 • Als we shoppen, doen we dat zoveel mogelijk bij kleine ondernemers, omdat zij vaak weinig hebben om op terug te vallen. En in de supermarkt gaan we natuurlijk niet hamsteren, want er is genoeg en iedereen wil graag boodschappen kunnen doen.

Maar eerst huis en tuin maar eens opruimen🙈. Dan hebben we straks met ons allen weer een fris begin!

Heel veel sterkte en gezondheid gewenst, houd de moed erin en veel liefs

❤️ Mara & Wendy


Ouder bericht Nieuwer bericht