Last van Blue Monday? Beweeg!

happlify starten tips volhouden

De derde maandag van januari staat te boek als Blue Monday, een dag waarop we ons massaal wat treurig, neerslachtig en weemoedig voelen. Mislukte goede voornemens, gebrek aan zicht op vakantie en wat somberder weer zouden de ingrediënten hiervoor zijn. Volgens Wikipedia is er geen bewijsvoering hiervoor, toch hoor en zie je er veel over.

Wij hopen natuurlijk dat je je kiplekker voelt en dat je in de huidige periode toch goed je weg weet te vinden. Mocht dat nu niet zo zijn, is een heel belangrijke tip: beweeg! Van bewegen is aangetoond dat het helpt om je beter te voelen en juist in de bijzondere tijd waarin we nu leven, kunnen we wel een regelmatige oppepper gebruiken. Het advies is minimaal 30 minuten per dag matig intensief te bewegen. Wandelen in een stevig tempo, dansen, hoelahoepen, hardlopen, fitnessen, alles telt.

Misschien ben je een paar weken geleden gestart met bewegen, maar vind je het lastig om vol te houden. Of misschien wil je nog gaan starten. Hoe dan ook, het helpt om uit te vinden wat nu bij jou past qua sporten en bewegen. Hoe beter de match, hoe groter de kans dat je het volhoudt! Op basis van onze tips schreef Mariko van Happlify een leuke blog om je te helpen te vinden wat bij jou past.

Heel veel succes en plezier gewenst!

Liefs,

Mara & Wendy


Ouder bericht Nieuwer bericht