Blue Monday? Beweeg!

Blue Monday happlify Happy Workout starten tips volhouden

De derde maandag van januari staat te boek als Blue Monday, een dag waarop we ons massaal wat treurig, neerslachtig en weemoedig zouden voelen. Mislukte goede voornemens, gebrek aan zicht op vakantie en wat somberder weer zouden de ingrediënten hiervoor zijn. Misschien voel je je zo, wat we on best kunnen voorstellen, maar... Blue Monday schijnt een verzinsel te zijn (zie Wikipedia).

Mocht je toch last hebben van een dip, dan is een heel belangrijke tip: beweeg! Van bewegen is aangetoond dat het helpt om je beter te voelen en juist in de bijzondere tijd waarin we nu leven, kunnen we wel een regelmatige oppepper gebruiken. Het advies is minimaal 30 minuten per dag matig intensief te bewegen. Wandelen in een stevig tempo, dansen, hoelahoepen, hardlopen, fitnessen, alles telt en alles helpt. Vind je het lastig om iets te kiezen, kijk dan vooral eens naar deze tips voor een happy workout.

Misschien ben je een paar weken geleden gestart met bewegen, maar vind je het lastig om vol te houden. Of misschien wil je nog gaan starten. Hoe dan ook, het helpt om uit te vinden wat nu bij jou past qua sporten en bewegen. Hoe beter de match, hoe groter de kans dat je het volhoudt! Mariko van Happlify schreef een leuke blog om je te helpen vol te houden.

Heel veel succes en plezier gewenst!

Liefs,

Mara & Wendy

 

Foto: Mateusz Dach via Pexels


Ouder bericht Nieuwer bericht