Hoe deze kleurenexplosie tot stand kwam ❤️💚🧡💙💜💛

multicolor multicolour ontwerp print veelkleurig

Een aantal maanden geleden hebben we onze klanten gevraagd wat zij graag in ons assortiment zouden zien. Een veelkleurige print was een van de dingen die werd genoemd. Nu waren we zelf ook al aan het broeden op een nieuwe print en we houden erg van kleur, dus dit was een antwoord waar we wel wat mee konden!

We hebben ideeën uitgewisseld en al heel snel kwamen we op verfspatten. Maar ja, dat is natuurlijk nog steeds redelijk abstract, dus vervolgens zijn we tekeningen, plaatjes en foto's gaan uitwisselen. De eerste pogingen over en weer leverden veel input op over wat we niet wilden. Ook belangrijk natuurlijk 😉.

Niet: te rond, te klein, maar ook niet zo groot dat het idee niet duidelijk zichtbaar zou zijn als het in een print werd verwerkt. Dat bracht ons steeds dichter naar wat we wel wilden: overlappende verfspatten in verschillende formaten, kleuren die passen bij de huidige modekleuren en bij de kleuren die wij al in onze effen shirts hebben gebruikt.

De volgende stap was met onze ideeën en ons wensenlijstje met de ontwerpster in gesprek te gaan. Gelukkig kent ze ons goed, dus zij had heel snel een opzet waar we heel blij mee waren. We hadden nog een keer met ons drieën overleg over de balans tussen de verschillende kleuren en de exacte kleurstellingen in de print. We checkten of de print vanaf alle kanten te gebruiken is. Dit laatste is belangrijk, omdat je dan de patroondelen 'tegen elkaar in' op de stof kunt leggen, waardoor je zo min mogelijk verspilling hebt. Dat is niet alleen belangrijk in verband met de kosten, maar vooral omdat we vanuit duurzaamheid zo min mogelijk snijafval willen hebben.

Om te laten hoe de print eruit zou zien als deze in shirts en broeken wordt verwerkt, maakte de ontwerpster 'mockups'. In photoshop bewerkte ze de foto's van onze producten op zo'n manier, dat we konden zien hoe de print eruit ziet in gebruik. Supermooi ❤️💚🧡💙💜💛!

Kortom: de print is klaar, nu gaan het printbedrijf en het atelier aan de slag om er mooie producten van te maken. Altijd weer spannend en we kijken ernaar uit om jullie straks in producten met deze print te zien!

Liefs,

Mara & Wendy


Ouder bericht Nieuwer bericht