Herfstvakantie: dingen om te doen en zien!

herfstvakantie tips

Op zoek naar beweeg- en buiteninspiratie voor de herfstvakantie? We helpen je graag!

Verken eens een (ander) landschap!

Ok, het is langer dan een week ūüėČ, maar van 16 tot en met 31 oktober vindt de Week van het Landschap plaats door heel Nederland. Doe bijvoorbeeld mee aan¬†een nachtnatuurwandeling (heeft Wendy ooit gedaan op de Veluwe, een echte uitdaging voor al je zintuigen, supertof!), ga paddenstoelen zoeken met de kids, of verken een van de nieuwe fiets- en wandeltochten die deze week worden gelanceerd. Op deze site vind je alle informatie.

Ga buiten spelen op het strand

Na het zomerseizoen is er nog genoeg te doen op het strand. Met (power)kiten -vliegeren met een grote vlieger- of blokarten ben je ongemerkt behoorlijk intensief bezig. Liever iets rustiger aan, of kleine kinderen in het gezelschap? Zoek samen mooie schelpen of verweerde stukjes hout om thuis een mooi aandenken mee te maken (Pinterest staat vol met idee√ęn). Picknick, lunch of drankje erna en je hebt het gevoel alsof je op vakantie bent geweest!¬†

Rotweer? Museumtijd!

Foto: Zuiderzeemuseum

Veel museums hebben juist in de herfstperiode extra leuke familieactiviteiten. Hier vind je een heel overzicht van allerlei activiteiten en tentoonstellingen. Als we even een mooi buitenmuseum in onze eigen regio (Kop van Noord-Holland) mogen pluggen: op 23 oktober is er een ontzettend leuke avond voor jong en oud bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. 

Ga hardlopen

Foto: Pixabay via Pexels

Alle drukte thuis even ontvluchten? Ga lekker hardlopen! Er worden weer behoorlijk wat evenementen georganiseerd, zie ook de hardloopkalender. Eindelijk tijd om jezelf meer te verdiepen in je loopactiviteiten? Bij onze vriendin Laetitia van ikbeginvandaag.com koop je nu haar Diagnosetool voor hardlopers met een fijne korting!

Doe thuis wat je denkt dat alleen op vakantie kan

Foto: Tima Miroshnichenko via Pexels

Wie zegt dat picknicken alleen op vakantie kan? Maak wat lekkers, leg een kleed op de grond in de woonkamer en voila! Kan clubben alleen op Terschelling of Ibiza? Ik dacht het niet! Doe je mooiste cluboutfit aan, maak je mooi op en doe je haar goed (of laat deze dingen eens uitzoeken door je kinderen, nichtjes/neefjes, buurkinderen voor een echt verrassingseffect), zoek een leuke playlist op, maak feestelijke drankjes, dim de lichten en you're on! Organiseer iedere avond een landenthema en kook dan gerechten van dat land, dek de tafel in sfeer, serveer er lokale drankjes bij, mix de lokale taal door de gesprekken en je bent even uit.

Andere tips? We horen ze graag!

Veel plezier, of je nu vakantie viert of doorwerkt.

Liefs,

Mara & Wendy


Ouder bericht Nieuwer bericht