Dilemma's

Nadenken over nieuwe producten stelde ons voor dilemma’s. We vinden het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werken. Daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van stoffen van onder andere gerecyclede PET flessen en van bamboe polyester. Nu gebruiken we één stof die nog niet duurzaam is, namelijk de mesh (gaatjesstof) die we voor de knieholten van de broeken Lucky en Happy gebruiken. En laten we daar nu net nog een aantal meters van over hebben (op de foto zie je wat van de voorraden die we hebben)… op zich kunnen we daar leuke shirts van maken, maar die zijn dan niet van duurzame stof gemaakt. Dilemma!

Zeker een dilemma, want niet gebruiken is helemaal niet duurzaam. En mocht je je nu afvragen waarom we stof over hebben: er is een minimaal aantal meters dat we moeten inkopen per stof en per kleur en voor knieholten in broeken gebruiken we nu eenmaal niet zoveel stof. We hebben dus besloten om toch shirts te maken van de stof, vanuit de gedachte dat het belangrijk is om alle stof die met zorg en liefde geproduceerd is, tot mooie producten te verwerken.

In de tussentijd zijn we bezig om de volgende partij mesh wel duurzaam te laten zijn. We komen er wel, stapje voor stapje!


Ouder bericht Nieuwer bericht