Buiten sporten bij warm weer

Tips

Het is mooi weer en het wordt nog warmer de komende dagen! Zonnig weer nodigt vaak uit tot buiten bewegen, maar er zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

  • Bescherm je huid: veel zonnecremes bevatten stoffen die minder goed zijn voor het milieu. Mocht je zonbeschermingsmiddelen zoeken die niet of minder schadelijk zijn voor het milieu, dan schijnen de cremes van onder andere deze merken goede keuzes te zijn (geen sponsoring!): WeledaNaif, The Ohm Collection, de merken via Big Green Smile en met plasticvrije verpakking Suntribe Sunscreen.
  • Bescherm je ogen: er zijn steeds meer duurzame merken zonnebrillen op de markt te krijgen. Women’s Health heeft pas geleden een aantal merken op een rij gezet in dit artikel. Weer andere merken vind je in dit artikel van Voor de wereld van morgen. En hoe zit het met Goodr, het merk dat veel hardlopers nu dragen? Ze zijn lid van 1% for the planet. Over gebruik van eventuele duurzame materialen hebben we niets kunnen vinden…
  • Bescherm je hoofd: draag eventueel een pet of een doek.
  • Drink genoeg! Of je nu zelf beweegt, of een ander aanmoedigt in de warmte, het is belangrijk om genoeg te drinken.
  • Let op teken: loop of beweeg je veel in het gras (hardlopen, wandelen, buitenyoga, maar ook gewoon gras maaien), let dan op teken! Als je er een hebt, verwijder deze zo snel mogelijk en op de goede manier met een tekentang, of -nog handiger- met een tekenkaart (zie dit filmpje). Je krijgt nu bij je aankopen een tekenkaart van ons cadeau!
  • Draag kleding die je helpt warmte kwijt te raken: zodra jij je gaat inspannen, word je nog veel warmer dan je omgeving al is. Wij sporten bij warmer weer in hemd Sunny.
  • Houd het rustig: voor fanatieke sporters misschien een lastige keuze, maar soms is rustig aan doen, of niet sporten, ook een hele slimme keuze! Wandelen of rustig fietsen kan soms beter zijn dan een fanatieke fitness-sessie of run. Meer lezen over bewegen en warmte? Hier vind je een artikel van Sportzorg.

Of je nu wel of niet gaat sporten, geniet van het mooie weer!


Ouder bericht Nieuwer bericht