Back to sports: 3 tips

Tips

Starten met sporten na je vakantie kan weer even wennen zijn. Misschien heb je in de zomervakantie gewoon gesport, thuis of op je vakantieadres. Of je hebt het even rustig aan gedaan. In beide gevallen kan het oppakken van sporten na je vakantie wat aandacht vragen. Hieronder hebben we 3 tips voor je op een rij gezet. 

  1. Loop niet te hard van stapel
  2. Stel jezelf nieuwe doelen
  3. Plan je sportactiviteiten (weer) in

Wat bedoelen we daarmee?

1.Loop niet te hard van stapel: als je tijdens je vakantie hebt gesport, heb je dat waarschijnlijk op een net iets andere manier gedaan dan je gewend bent. Je hebt hardgelopen op een andere ondergrond, hebt andere spieren getraind in de fitnessruimte, hebt fanatiek gewandeld in plaats van op de yogamat gelegen. Of je hebt in andere temperaturen getraind en vrijwel zeker met andere eet- en drinkpatronen te maken gehad. In deze gevallen, ook als je jezelf een sportpauze hebt gegund tijdens je vakantie, geldt dat sporten na je vakantie weer even aanpassen vraagt.

2.Stel jezelf nieuwe doelen: misschien heb je je voorgenomen om meer mentale rust te creëren en wil je meer aan meditatie of yoga gaan doen (wij zijn fan!). Of wil je verveling tegengaan door nieuwe fitness schema’s uit te proberen? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wilt gaan trainen voor een nieuw hardloopdoel, of een lange trektocht. In alle gevallen kan het stellen van nieuwe doelen weer nieuwe energie geven en dat helpt om het sporten na je vakantie weer op te pakken.

3.Plan je sportactiviteiten (weer) in: je voornemen om te gaan sporten na je vakantie is een ding, maar overgaan tot actie kan soms lastig zijn. Werk en school zijn weer gestart, je hebt een heleboel andere dingen te doen en als je dan niet van nature enorm gemotiveerd bent om te gaan sporten, schiet dit er snel bij in. Inplannen is dan enorm belangrijk! Natuurlijk mislukt een planning wel eens, maar als je sporten in je agenda inplant, is de kans groter dat je dit verzet in plaats van niet doet, dan wanneer je niets inplant (niet wetenschappelijk onderbouwd, maar dit is hoe het bij ons werkt 😉). Je aanmelden bij een sportclub, een sportmaatje zoeken of een weekschema volgen (voor hardlopers kan dat bijvoorbeeld heel goed via onze vriendin Laetitia), kan ook enorm goed helpen bij het weer oppakken van sporten na je vakantie.

Een bonustip: denk ook even na over je sportoutfit. Voldoet deze nog voor de weersomstandigheden waarin je buiten gaat sporten? Zijn je schoenen aan vervanging toe, of geven ze nog voldoende ondersteuning? Is je sportbh nog stevig genoeg? Voel je je comfortabel in je outfit en word je er blij van? We hopen van wel, en anders helpen we je natuurlijk graag ☺️

Heel veel plezier gewenst met het (weer) sporten na je vakantie!


Ouder bericht Nieuwer bericht