5 tips om te blijven bewegen in de herfst

Tips

We begrijpen heel goed dat je misschien wat minder zin hebt om naar buiten te gaan als het waait en regent. Toch is het juist in de herfst heel belangrijk om te blijven bewegen. Als je gaat sporten, of op een andere manier actief bent, maak je endorfine aan, het stofje dat voor een geluksgevoel zorgt. En laat dat nou de beste remedie tegen een herfstdip zijn! Daarom hier onze 5 tips om te blijven bewegen in de herfst:

  1. Van buiten naar binnen: vind je het lastig om jezelf te motiveren om buiten te blijven sporten? Verhuis je training naar binnen. Ga in de wintermaanden bijvoorbeeld naar de sportschool of yogazaal.
  2. Vind een goede thuistraining: vind je het lastig om naar een sportschool te gaan, of brengt dit teveel kosten met zich mee? Er zijn ontzettend goede thuistrainingen te vinden en ook yoga kun je heel goed vanuit huis beoefenen (zie ook onze blog over yoga).
  3. Ga samen!: je kunt van sporten natuurlijk ook een vriendinnenuitje maken. Samen bijkletsen in de sportschool, of bij het samen thuis sporten. Of lekker samen buiten sporten en samen genieten van het herfstzonnetje of vechten tegen de elementen. Gedeelde smart is halve smart en gedeeld plezier is dubbel plezier!
  4. Denk aan je doelen: blijven bewegen in de herfst is makkelijker als je denkt aan je doelen. Dat kunnen lange- of korte-termijndoelen zijn. Die hardloopwedstrijd die je begin volgend jaar wilt lopen, het bad dat je gaat nemen als je straks thuis komt, je verheugen op de bak met energie die je na die vermoeiende training gaat hebben, of de ontspanning die je straks zoveel lekkerder doet slapen.
  5. Verwen je spieren: denk om je warming up en cooling down bij koudere temperaturen, ga wat vaker naar de sauna, of neem een massage.

Nog een bonustip: kleed je goed. Kies voor stoffen die je transpiratie snel afvoeren en die sneldrogend zijn, zoals (gerecycled) polyester. En kies voor laagjes van dezelfde materialen. Bijvoorbeeld een hemd (bijvoorbeeld Sunny) als onderlaag om je transpiratie af te voeren, daarover een shirt en bij wind en regen daarover nog een wind- en/of regenjack. Regent het niet en draag je liever andere stoffen, kies dan voor dezelfde stof in iedere laag.


Ouder bericht Nieuwer bericht